Ohello is geen standaard datingsapp, maar draait het om nieuwe mensen ontmoeten. Ohello is niet alleen ontstaan vanuit de wens voor een op om een snelle spontane ontmoeting te hebben met andere personen, het is ook ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen een welgemeend ‘hello’ tegen elkaar kan zeggen. Het kan deels gebruikt worden om te kijken of degene waarmee er gepraat wordt ook werkelijk wat voor je is, maar het haalt de onnodige druk en hoge verwachtingen weg die bij datingsites vaak wel zijn. Pas wanneer er een ontmoeting tussen de gebruikers plaatsvindt, weet je pas wat diegene echt van je denkt, wat bij datingsites vaak niet het geval is.

Hoe werkt Ohello?
Het is eenvoudig om singles te vinden in de buurt met de app. Met een druk op de knop stuur je een berichtje naar de betreffende persoon. Hiermee stuur je een ‘hello’. Vervolgens kan er een afspraak gemaakt worden om elkaar te ontmoeten. Hiermee onderscheidt Ohello zich van de andere datingsites, waarbij er eerst gesprekken worden gevoerd via chats en foto’s worden uitgewisseld.

Voor bedrijven
Horecagelegenheden kunnen naast adverteren ook samenwerken met het platform. Zo kunnen zij zich aanmelden als locatie voor de “hello” afspraakjes zodat de mensen via de app naar hen toegestuurd worden. Vervolgens (in een later stadium) kunnen de horecagelegenheden het platform weer gaan betalen voor de goede recensie. Verder is het platform voor zakelijk gebruik niet van toepassing.

Voordelen Ohello
– Afspreken wordt makkelijker en toegankelijker
– Je ontdekt nieuwe locaties.

Nadelen Ohello
– Als je een “dating app” gebruikt wilt dit niet meteen zeggen dat je ook in de toestand bent om
gelijk op date te gaan.

Bronnen
Eric. (2016, februari 10). OHELLO: DATINGAPP OM SNEL MENSEN IN AMSTERDAM TE ONTMOETEN. Opgeroepen op maart 15, 2016, van datinginsider: http://www.datinginsider.nl/ohello-datingapp-om-snel-mensen-amsterdam-ontmoeten

zwaag, G. v. (2016, februari 11). Nieuwe Nederlandse ohello-app wil snelle, ongedwongen afspraakjes. Opgeroepen op maart 15, 2016, van iculture: http://www.iculture.nl/nieuwe-app-ohello-dating-afspraakjes/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s