In 2013 werd Deskbookers opgericht. Deskbookers is de Airbnb voor kantoorruimtes. Dit platform geeft de mogelijkheid om in heel Nederland te flexwerken en enkel hoeft te betalen voor gebruik. Dit platform maakt het zoeken, vergelijken en boeken van werkruimtes en vergaderruimtes efficiënter. Deskbookers probeert hiermee op de trend ‘het nieuwe werken’ in te spelen. Dit heeft als resultaat dat het een duurzamere manier van werken wordt. Hiermee worden betere werkomstandigheden, verminderde CO2 uitstoting en een betere balans tussen werk en privé gestimuleerd.

Door deze ontwikkelingen kan er bespaard worden op reistijd, reiskosten, huisvestingskosten en kan er een hogere productiviteit gerealiseerd worden. Er zijn ondertussen ruim duizenden ruimtes die direct geboekt kunnen worden. Dagelijks zijn er meer dan 7.000 reserveringen verwerkt. Dit geldt voor Nederland, Belgïe en Duitsland. Deskbookers is een van de snelstgroeiende reserveringsplatformen in de Europese markt. Ze willen dit succes uitbreiden naar meerdere landen binnen de EU en investeren in verdere ontwikkelingen van mobiele apps.

Hoe werkt het?
Er kan gezocht worden naar een flexwerk plek of een vergaderruimte per locatie. Ook kan er gezocht worden naar een coach, kantoor of spreekkamer bij verschillende locaties door het land. Wanneer er is aangegeven op de site dat de ruimte beschikbaar is kan deze meteen online gereserveerd worden. Tot slot wordt er een keus gemaakt voor de betaalmogelijkheid. Hierna ontvang je een bevestigingsmail. Deze regeling is uniek, omdat er alleen per minuut hoeft te worden betaald.

 

Deskbookers voor bedrijven
Het platform is voor elk formaat bedrijf. Van zakelijke professionals tot grotere organisaties zoals de Rabobank of Microsoft. Voor de kleinere organisaties is het platform goed te gebruiken wanneer ze zich nog geen eigen kantoor kunnen veroorloven maar toch in een professionele omgeving willen werken.

Voordelen Deskbookers
– Huren ook op flexibele basis zonder contracten en abonnementen
– Geen reserveringskosten
– Gratis annuleren
– Goede klantenservice
– Je kunt recensies lezen

Nadelen Deskbookers
– Ook al garanderen ze een “high quality” je weet nooit waar je terecht komt als bedrijf.

 

Bronnen
Deskbookers: Flexwerken door heel Nederland. (2013, augustus 22). Opgeroepen op maart 22, 2016, van frankwatching: http://www.frankwatching.com/gespot/deskbookers/

Vries, D. d. (2015, december 1). Amsterdamse startup Deskbookers kan met 1,5 miljoen verder Europa in. Opgeroepen op maart 22, 2016, van siliconcanals: http://siliconcanals.nl/crowdfunding/funding-voor-deskbookers/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s