Google Adwords is een advertentieprogramma advertentieprogramma dat wordt geregeld door Google. Met dit programma is het mogelijk om uw website hoger in de ranking te laten verschijnen door middel van gesponsorde koppelingen of advertenties.

Zoektermen te adverteren
Wanneer u een website heeft gemaakt is er vastgesteld op welke zoektermen u gevonden wilt worden in de organische resultaten. Deze keywords moeten regelmatig opgenomen worden in websiteteksten. De vraag voor Google Adwords is: op welke zoektermen wilt u adverteren? Dit kan een combinatie van woorden zijn, maar ook een specifiek woord. Hierbij is het ook belangrijk om te bedenken wat u er mee wilt bereiken. Wilt u bijvoorbeeld op verkoop richten, of op naamsbekendheid?

Budget google adwords
Google Adwords brengt kosten met zich mee. Wanneer er een keer op de advertentie wordt geklikt moet er voor worden betaald. Hoe populairder het woord is en hoe minder relevant voor uw bedrijf, hoe duurder. Dit is het cost per click systeem. Hierom is het belangrijk dat er een bepaald budget wordt opgesteld en hier ook het maximale uit wordt gehaald.

Advertentie maken
De advertentie is de tekst die verschijnt in de zoekresultaten. Dit is een korte titel en een kleine beschrijving, dus benut deze zo goed mogelijk. Met deze tips kunt u de URL optimaal maken:

– Duidelijke beschrijving van wat u aanbiedt.
– Gebruik termen zoals ‘goedkoopste’ en ‘beste’. Deze zoektermen werken, maar gebruik deze niet te    veel zodat het op spam gaat lijken.
– Noem de verkrijgbare merken. Dit geeft vertrouwen.
– Aanzetten tot actie.
– Laat uw Unique Selling Point zien.
– Zorg dat de weergave URL aantrekkelijk is.
– Advertenties indelen per advertentiegroep. Hiermee kunt u aparte advertentieteksten schrijven per    doelgroep.
– Wees eerlijk.
Meet de resultaten
Wanneer de advertentie online staat kunt u de resultaten meten. Dit kan via Google Analytics. Hierna kunt u precies zien welke advertenties wel werken en welke niet en kunt u de strategie perfectioneren.

Mkb servicedesk (z.d.) Hoe werkt Google Adwords? Bezocht op 3/6/2016 via de website: http://www.mkbservicedesk.nl/5444/hoe-werkt-google-adwords.htm
Loorbach, T. (2010) Google Adwords. Bezocht op 3/6/2016 via de website: https://imu.nl/internet-marketing-kennisbank/google-adwords/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s